Yvonne Sabrina
Image default
Woningen

Een kijkje nemen in Maastricht

Maastricht is een universiteitsstad in het uiterste zuiden van Limburg. Tevens is het de hoofdstad van Limburg. Met circa 120.000 inwoners is het ook de grootste stad van Limburg. De naam Maastricht komt van het woord Mosae Trajectum en betekent doortocht door de Maas. Al meer dan 2000 jaar wordt Maastricht constant bewoond. Daardoor heeft de stad een rijke geschiedenis en zeer oude gebouwen, die nog steeds te bezichtigen zijn. Maastricht is vanwege haar rijke historie dan ook anders dan veel andere steden in Nederland. Niet alleen vanwege de architectuur, maar ook de cultuur, het dialect en de bourgondische leefwijze.

Maastrichtse gebouwen

Maastricht trekt jaarlijks veel bezoekers. Op de eerste plaats komen deze mensen natuurlijk om te winkelen en om tijdens de warmere maanden lekker een terrasje te pakken. Daarnaast trekt Maastricht veel aandacht met haar architectuur. Veel gebouwen in de binnenstad zijn namelijk monumenten en zeer oude gebouwen met Maaslandse architectuur.

Wonen in Maastricht

Als u in Maastricht wilt gaan wonen, dan kunt u het beste de hulp inschakelen van een makelaardij in Maastricht. De voornaamste reden hiervoor is dat Maastricht veel oude panden kent en zeer veel bekijk trekt onder 50-plussers. Makelaardij Maastricht kent het gebied en de mensen goed en kan u daarom goed adviseren over de mogelijkheden, beschikbaarheid en prijzen. Houd er rekening mee dat in een grote stad als Maastricht, waar ook nog eens jaarlijks veel studenten naartoe komen om te studeren, dat er meer vraag dan aanbod is.

 

https://www.amh-makelaars.nl/