Yvonne Sabrina
Image default
Entertainment

Waarom winkel displays gebruiken?

Winkel displays kun je tegenwoordig in alle vormen en maten verkrijgen, maar wat is nu het nut van zo’n display en hoe zet je die in? Displays kun je op verschillende manieren inzetten, maar is het handig om klanten ‘’lastig’’ te vallen met producten die je nog graag zou willen verkopen? De klanten hebben tenslotte hun keuze al gemaakt en je wilt ze natuurlijk niet nog onnodig lastig vallen. Winkel displays kunnen juist gebruikt worden om op een klantvriendelijke manier de verkoop te verhogen. In deze blog leest je wat je met deze displays kan bereiken.

Cross selling

U ben misschien al bekend met de Term ‘’cross selling’’, ook wel eens side-selling of bijverkoop genoemd. Wat met cross selling bedoeld wordt is dat je aan klanten ook andere producten probeert te verkopen waar ze eigenlijk niet voor naar de winkel zijn gekomen. Hier kan je bijvoorbeeld complementaire goederen voor gebruiken, dat zijn goederen die elkaar aanvullen. Bij complementaire goederen kunnen we denken aan bijvoorbeeld een schoenen winkel waar de verkoper een spray probeert te verkopen bij elk paar schoenen, waarmee klanten hun schoenen waterdicht en een beschermlaag geven.

Toonbankdisplay

Door een toonbankdisplay uit te stallen kun je producten nog extra onder de aandacht brengen bij je klanten. Door dit op de toonbank te doen is handig omdat klanten dan al hun keuze hebben gemaakt qua producten en hier kan je handig op inspelen door complementaire producten aan te bieden die de klanten kunnen gebruiken en waar ze zelf nog niet aan gedacht hebben. Door de toonbankdisplay goed in te zetten zorg je ervoor dat producten extra opvallen. Toonbankdisplays zijn er in veel verschillende soorten en maten, die kunnen worden aangepast aan uw specifieke behoeften.

Winkel displays leiden naar hogere marges

Als je winkel displays goed inzet en de bijverkoop verbeterd, kan de omzet van het bedrijf aanzienlijk toenemen. Als er meerdere producten worden verkocht, zal niet alleen de omzet toenemen, maar ook de winstmarge van het bedrijf.

https://endlessbranding.com/winkel-display/