Yvonne Sabrina
Image default
Vakantie

De beste dingen om te doen in Ierland die op je bucketlist zouden moeten staan

Ierland is één van de grootste eilanden van Europa. Ierland heeft nog veel meer te bieden als je van plan bent om dit land te bezoeken. De eetcultuur, de levendige geschiedenis, het majestueuze landschap en de natuurlijke schoonheid zijn een compleet pakket. In de wereldsteden Dublin, Galway en Cork is het druk, terwijl het grasland, de kliffen van de meren en de kastelen een plek zijn om te bezoeken als je even wilt ontsnappen aan de drukte.

Een reis naar de toeristische bestemmingen in Ierland zal de moeite waard zijn voor een nieuwsgierige reiziger zoals jij. Je kan gebruik maken van de auto verhuurdiensten van Ierland om de bestemmingen zelf te bezoeken. Ierland is geen plaats waar je je uitstapjes moet beperken. Je kan duizenden mooie plaatsen in het land zien. Het is gemakkelijker om rond te reizen als je een auto hebt. Je kan Ierse huurauto’s gebruiken voor dat doel. En uit ervaring kan www.autoprio.nl je de beste auto’s aanbieden. Ze hebben een reputatie opgebouwd over de hele wereld vanwege buitengewone diensten – Boek op voorhand voor de zekerheid.

Hier is een lijst van dingen die je kan doen in IJsland. We noemen er enkele op:

De Shannon River

Laten we beginnen bij de Shannon rivier – de langste rivier van Ierland. Je kan genieten van de schoonheid van de rivier door per boot te varen. Het bevaarbare gedeelte strekt zich uit van Limerick tot Lower Lough Erne. Bij de stad Limerick ontmoet de rivier de zee.

Killarney Nationaal Park

Het nationale park ligt in het graafschap Kerry bij de stad Killarney – het allereerste nationale park in Ierland. Het park omvat meren, gele bossen en verschillende bergtoppen. De biodiversiteit daar kan je reis aangenamer maken.

De Kastelen van Ierland

Je reis zou niet compleet zijn als je de prachtige kastelen van het land niet bezoekt. De beroemde kastelen zijn Ashford Castle, Lough Eske Castle en Waterford Castle. Je kan daar een nachtje blijven, of genieten van een dagtocht vanuit Dublin, beide zijn plezierig.

Aran Eilanden

Een nieuwsgierige ontdekkingsreiziger als jij zou graag de plaats willen bezoeken waar de moedertaal als eerste wordt gesproken, en Engels als tweede. Paard en kar zijn daar nog steeds actief. Deze eilanden bieden je een divers perspectief op de geschiedenis, van ruïnes van zeven kerken, een rechthoekige natuurlijke vijver tot stenen structuur met bijenkorf dak. Als je een passie voor het verleden hebt, breng dan een bezoek aan de Aran-eilanden.

Aanschouw de zonsopgang in Lough Tay

Ja, een toerist wordt ’s morgens vroeg wakker om zoveel mogelijk uit zijn/haar dag te halen. Wat dacht je ervan om je dag te beginnen met een prachtige zonsopgang in Lough Tay in Glendalough Nationaal Park. Zelfs als je in Dublin bent, kan je de plaats in 35 minuten bereiken door gebruik te maken van de Ierse diensten om een auto te huren. Je verlaat Lough Tay pas wanneer je al het moois hebt kunnen aanschouwen.

Het Observatorium van Blackrock

Als je een nachtzwerver bent – zelfs als je dat niet bent – zal je naar deze plek gaan om een gevoel van voltooiing aan je reis te geven. Onder de toeristische topattracties van Ierland valt het Observatorium van Blackrock waar je de sterren kan bewonderen.

https://www.autoprio.nl/