Yvonne Sabrina
Image default
Vakantie

Strijk neer in Limburg

Limburg is een wonderlijk stukje Nederland. Marsman schreef al: “Denkend aan Holland, zie ik brede rivieren, traag door oneindig laagland gaan”. Een Limburger zou nu protesteren dat Limburg geen Holland is. Dat protest zou terecht zijn, want Limburg is een heel bijzondere regio. Dit kleine stukje Nederland herbergt mooie bossen, heuvels en prachtige dorpen en steden. Dankzij die unieke cultuur waar de Limburgers zo trots op zijn, voelt een verblijf in Limburg echt als vakantie.

Nu we onze vakantie meer en meer binnen eigen land proberen te vieren, heeft Limburg enorm goede kaarten. De regio heeft in ieder geval voldoende pensionnetjes en hotels om je te ontvangen. Maar het kan nog leuker, want als je kiest voor glamping, heb je een vakantie die net zo comfortabel is als een hotel, maar dan met meer vrijheid, avontuur en frisse lucht.

Wat is glamping?

Het woord glamping komt door het samenvoegen van de Engelse woorden “Glamorous” en “Camping”. Eenvoudig gezegd staat glamping voor luxe kamperen. Een beetje zoals het geromantiseerde beeld dat we hebben van de ontdekkingsreizigers: een ruime safaritent die helemaal voor je is ingericht. Goede bedden, een eigen keukentje en in veel gevallen ook privé sanitair. Jouw glamping accommodatie staat op een luxe camping of vakantiepark, waardoor je kunt profiteren van alle faciliteiten. Het zwembad en het restaurant staan dus tot je beschikking.

Kan glamping in Limburg?

Misschien denk je bij safaritenten meteen aan Afrika of Zuid-Amerika. Maar je kunt een tent in principe overal opzetten. Dus ook in Limburg is het mogelijk om een heel fijn glamping verblijf te beleven. Wat te denken van een verblijf in ’t Geuldal, strategisch gelegen tussen Valkenburg en Maastricht? En ook in Oostrum (nabij het natuurgebied de Maasduinen) kun je terecht voor een glamping vakantie die je helemaal invult zoals je zelf wilt.

Glamping in Limburg: zoals jij het wilt

Je kunt je glamping in Nederland zo actief of ontspannen maken als je zelf wilt. Wil je de hele dag met een goed boek op de veranda zitten (of in de hangmat liggen)? Dan is dit de goede keuze. Wil je lekker op de fiets of wandelend de omgeving verkennen? Ook dan is glamping in Limburg de juiste keuze. Zelfs als je een dagje strand wilt doen, kom je op de Limburgse glampings helemaal aan je trekken.

Kom eens langs op www.glampings.com en bekijk het aanbod. De kans is groot dat je net zo enthousiast wordt als wij!