Yvonne Sabrina
Image default
Vakantie

Canada rondreis maken? Lees dan eerst even onze blog

Canada is een prachtig land waar je volop kunt genieten van betoverende landschappen, de wonderschone natuur en natuurwonderen zoals de Niagara Falls. Canada is niet alleen één van de mooiste landen die je kunt bezoeken, maar het is ook het op één na grootste land ter wereld! Een perfecte locatie die je op jouw eigen tempo kunt verkennen tijdens een Canada rondreis en met een huurauto of een camper. Door de omvang van het land moet je wel keuzes maken, maar je kunt in een aantal weken genoeg zien, doen en beleven. In onze blog vertellen we meer over wat je allemaal in Canada kunt zien.

Een magische Canada rondreis door het oosten

Het oosten van Canada is een magische locatie en zeker de moeite waard om te bezoeken. Een Canada rondreis door het oosten brengt je naar de mooiste locaties. Waar je prachtige landschappen, besneeuwde bergtoppen en spiegelachtige meren vindt. In de natuur leven prachtige wilde dieren die je ook kunt bewonderen. Als je geluk hebt. Daarnaast zijn de ruige kliffen en fjorden van Atlantisch Canada ook zeker de moeite waard. En je kunt hier ook prima kamperen of verblijven in luxueuze hotels. Wil je luxueuze en toch dichtbij de natuur zijn? Dan is een verblijf in een chalet ook zeker een overweging waard.

De natuur en steden in het westen van Canada

In het westen van Canada is de natuur adembenemend mooi en je vindt hier ook steden, zoals Québec. Waar genoeg eetgelegenheden zijn en waar je de heerlijkste gerechten bij talloze sfeervolle restaurants vindt. Wil je walvissen spotten? Ga dan met een boot de zee op en houdt het fototoestel in de aanslag. Deze dieren laten zich maar al te graag zien. Wat het westen ook heel bijzonder maakt zijn de Niagara Falls nabij het gelijknamige stadje. Een locatie die je tijdens de Canada rondreis zeker niet mag overslaan.

Canada rondreis maken? De Niagara Falls mag je niet overslaan!

De Niagara Falls bestaan uit 3 watervallen die een natuurwonder zijn. Het zijn niet alleen de populairste, maar ook één van de mooiste watervallen die je op onze planeet vindt. Ze worden jaarlijks door miljoenen mensen bezocht en het betoverende uitzicht en het geluid van het kletterende water hebben een magisch effect op mensen. Je waant jezelf echt even in een andere wereld. Stap ook op de Hornblower om de watervallen van dichtbij te bewonderen, maar neem wel een poncho mee. Want een nat pak is gegarandeerd. Evenals het feit dat het een onvergetelijke ervaring is.

Hoe lang duurt een Canada rondreis?

De duur van een Canada rondreis is afhankelijk van of je zelf een rondreis samenstelt of dat je experts inschakelt. Het is wel verstandig om een keuze te maken of je een rondreis door het westen of het oosten van het land wil maken. Het is bijna onmogelijk om in een relatief korte tijd alle belangrijke bezienswaardigheden te bezoeken. Een rondreis door west- of oost-Canada duurt gemiddeld 2 weken en je zou een rondreis ook goed kunnen combineren met een bezoek aan de Verenigde Staten. Zo haal je het maximale uit je bezoek aan Noord-Amerika.