Yvonne Sabrina
Image default
Onderwijs

Muziekworkshop op school

Muziekworkshop

 

Muziek is een geweldige manier om jezelf te kunnen uitten, wanneer iemand de juiste handvatten heeft gekregen kan iedereen een instrument leren spelen. Muziek is een manier om je ei kwijt te kunnen, je creativiteit te ontwikkelen en volgens verschillende studies blijkt muziekles op school zelfs de cognitieve ontwikkeling te versnellen. 

 

Muziekworkshop op school

Een muziekworkshop op school van een externe partij is de kans om een specifieke muziekstroming te ontdekken. Muziek varieert in zijn snelheid, ritme en stijl. Zo heeft iedereen zijn eigen voorkeur en ideeën over wat nou écht muziek is. Toch is het erg nuttig om vanaf jongs af aan veel verschillende muziekstijlen te ontdekken. Bij een muziekworkshop op school is dit de kans, leerlingen kunnen hier een nieuwe stroming ontdekken en uitproberen. Het gave aan een muziekworkshop op school is dat er een échte muzikant langskomt die zijn eigen stijl en kwaliteiten kan overbrengen aan de leerlingen, de ervaring leert dat het een onwijs creatieve en leuke workshop wordt.  

Online muziekworkshop 

De tijd waar we nu in leven vraagt om een andere aanpak, een manier om toch te leren terwijl we rekening houden met de getroffen maatregelen. De oplossing hiervoor is het geven van online workshops. Een online workshop is precies wat je denkt dat het is, een live workshops waarin kinderen vanuit huis kunnen meedoen. De nodige aanpassingen zijn gemaakt om een online muziekworkshop nog even gezellig en creatief te houden. Kinderen zullen tijdens een online muziekworkshop bezig gaan met het maken van hun eigen beats doormiddel van een online programma waar de workshopdocent veel kennis over heeft. 

Muziekworkshop rap

Wanneer we kinderen tegenwoordig vragen wat voor muziek ze luisteren hoor je vaak genres als hiphop en rap. Deze muziekstijl heeft een ontzettende stijging gemaakt in animo en is inmiddels een groot centrum voor kunst en cultuur geworden. Kinderen houden ervan om deze muziek te luisteren, ze maken er zelfs dansjes voor. Een gave toevoeging aan deze interesse is het leren hoe je deze muziek zelf kunt maken, doormiddel van een rap muziekworkshop. Een echte rapper komt langs op school om de kinderen de ins en outs te leren van hoe je een echte rapper kan worden. 

https://grotebroer.com