Yvonne Sabrina
Image default
Onderwijs

Verrijk je taalvaardigheden met Taleninstituut The Square Mile

Als u kiest voor een taalcursus Engels, taalcursus Nederlands of taalcursus Frans bij The Square Mile weet u zeker dat u alles uit die training haalt!

Een spoedcursus Frans voor beginners of voor gevorderden. Een taaltraining Nederlands op maat, zoals Nederlands voor expats. Een taalcursus Engels voor medewerkers van bedrijven die internationaal zaken doen oftewel zakelijk Engels. Deze en nog veel meer taalopleidingen worden het hele jaar rond gegeven door de vakkundige taaltrainers van The Square Mile. Naast de eerder genoemde talen, kunt u bij The Square Mile kiezen uit: Duits, Spaans, Chinees, Russisch, Portugees, Italiaans, Arabisch, Pools, Turks en Farsi.

Farsi, ook wel Perzisch genoemd, wordt gesproken in Afghanistan, Bahrein, Iran, Oezbekistan en Tadzjikistan. Op www.wikipedia lezen we over Farsi: “ (…) Het Perzisch is een van de oudst gedocumenteerde talen ter wereld. De oudst bekende voorbeelden van deze taal stammen uit de 6e eeuw voor Christus. (…) “. Anno 2023 zijn er rond de 75 miljoen mensen die Farsi als moedertaal hebben. In totaal spreken circa 120 miljoen mensen wereldwijd Perzisch. In de loop van de afgelopen eeuwen heeft het Turkse taalgebied terrein gewonnen ten opzichte van het Perzische taalgebied en dan vooral in de Kaukasus en in Centraal-Azië. Tegelijkertijd was en is de invloed van Farsi groot en veelal blijvend. Het gaat dan om talen als Azerbeidzjaans, Oezbeeks, Turks en Turkmeens. In het Urdi, de officiële taal van Pakistan, zien we zowel grammaticale constructies als woorden terug die uit het Perzisch komen. Zo kan iemand die een beetje Farsi spreekt bijvoorbeeld heel goed het Pakistaanse volkslied begrijpen. De grammatica van het Perzisch is te vergelijken met andere Indo-Europese talen en dan met name het Indo-Iraans. Kenmerkend van de Perzische taal is de agglutinerende structuur. Agglutinatie wordt op wikipedia als volgt omschreven: “ (…) een morfologisch verschijnsel waarbij affixen zoals achtervoegsels aan een woord worden toegevoegd om de betekenis ervan verder te specificeren. (…) “ Het was de taalkundige Wilhelm von Humboldt die ‘agglutinatie’ introduceerde. Von Humboldt wilde het mogelijk maken om talen morfologisch gezien in klassen onder te verdelen. Het begrip agglutinatie komt van het Latijnse werkwoord agglutinare dat samenlijmen betekent.

https://www.thesquaremile.nl/