Yvonne Sabrina
Image default
Onderwijs

Workshops Basisonderwijs

Workshops Basisonderwijs

Workshops op het basisonderwijs bieden scholen de mogelijkheid om externe, specialistische, kennis van buitenaf binnen de muren te halen. Voor scholen kan het namelijk erg moeilijk zijn om een selectie te maken van nieuwe onderwerpen waar ze het met hun leerlingen over willen hebben. Het voordeel van een organisatie als Grote Broer is dat de selectie van kennis al voor de school is gedaan, de school hoeft slechts nog te kiezen tussen welke workshops zij het leukst vinden voor hun leerlingen. Wanneer ze een selectie hebben gemaakt van workshops kunnen dan handen achterover en de benen op tafel, bij wijze van spreken natuurlijk. Grote Broer regelt namelijk alles, van organisatie tot uitvoeren heeft Grote Broer alle controle. 

 De workshops die Grote Broer in zijn aanbod heeft staan varieert tussen de bekende disciplines. U kunt denken aan theater, muziek, beeldende kunst, digitale media maar ook disciplines als literatuur of techniek. Grote Broer heeft zijn uiterste best gedaan om een zo’n breed mogelijke selectie te maken binnen het aanbod en op die manier altijd een workshop te hebben voor elke school. De workshopdocenten die Grote Broer inzet zijn professionals, bekend in zowel hun discipline als in het lesgeven. 

 

Workshop verf maken 

Een leuk voorbeeld van een interessant workshop is de workshop verf maken. Bij deze workshop doorlopen de leerlingen het proces van het maken van hun eigen verf. Vroeger gebeurde dit namelijk nog met het combineren van eigeel met verschillende pigmenten. De leerlingen krijgen naast een stukje geschiedenis ook de kans om hun eigen verf te ontwerpen en te maken. Natuurlijk is er in deze workshop ook een moment waarin de leerlingen zelf aan de slag kunnen gaan met hun zelfgemaakte verf. Mocht u deze workshop interessant vinden, neem dan vooral eens een kijkje op de website van Grote Broer. 

 

 

 

 

 


http://grotebroer.com