Yvonne Sabrina
Image default
Onderwijs

Dansworkshop

Dansworkshop

Een dansworkshop biedt de perfecte combinatie tussen actief bezig zijn en iets nieuws leren. Voor veel leerlingen kan een dansworkshop een moment van schaamte geven, maar met de juiste docent blijken deze workshops vrijwel altijd zeer positief uit te pakken. Veel leerlingen geven na dit soort workshops aan niet verwacht te hebben dit zo leuk te vinden. 

Wat is een dansworkshop eigenlijk? 

Bij een dansworkshop wordt er gefocust op een specifieke stroming binnen de danswereld, denk aan hiphopdance, moderne dans, streetdance maar freerunning en capoeira. Zo zie je al gelijk, de wereld van dans is ontzettend breed. Bij dit soort workshops is het van uiterst belang een professional voor de groep te hebben, deze weten precies waar de valkuilen liggen in de workshop en gaan hier gelijk mee aan de slag. Tevens kan je niet van je gymdocent verwachten dat deze allemaal verschillende dansstromingen in huis heeft. Natuurlijk kunnen sommige gymdocenten waarschijnlijk harstikke goed dansen, maar toch zie je een weldegelijk kwaliteitsverschil wanneer je een échte danser(es) voor de groep hebt staan. 

Waarom moet ik een externe partij hiervoor vragen?

Docenten op school weten heel veel over heel veel verschillende onderwerp, dit is naast dat dit een fantastische eigenschap is ook een limiterende factor. Als we op zoek zijn naar een specifieke dansworkshop zoals streetdance is het van uiterst belang een docent voor de groep te hebben die hier veel kennis en ervaring in heeft. Deze docent kan de kwaliteit van de workshop naar een nieuwe level tillen. Los van de kwaliteit van deze workshop heeft een echte streetdance docent(e) ook een bepaalde uitstraling, er wordt gelijk duidelijk gemaakt dat zij weet waar ze over praat. 

Dansworkshop Streetdance

Bij een dansworkshop Streetdance nemen we een kijkje in de stoere wereld van de straatdans. Programma’s als “so you think you can dance” geven een voorproefje van wat de leerlingen te wachten zal staan tijdens deze workshop. Ze worden uitgedaagd om hun heupen is los te gooien en hun creativiteit te gebruiken om tot nieuwe moves te komen. Bij streetdance draait het om vrijheid, doen waar je je goed bij voelt en vooral mee gaan met het ritme van de muziek. 

https://kleinkunstig.nl