Yvonne Sabrina
Image default
Onderwijs

Museum in eigen klas

Van Gogh in het klaslokaal

Deze titel klinkt wellicht als een absurd idee, maar lees vooral even verder. Ik weet zeker dat veel leraren er van zouden dromen om een echt van Gogh stuk in een klaslokaal neer te kunnen zetten voor hun leerlingen, dit gaat natuurlijk never nooit gebeuren. Wat de leraren wel kunnen doen, is het van Gogh stuk virtueel naar het klaslokaal halen. CKVdag organiseerd samen met het Kröller Müller museum een virtuele tour door de van Gogh collectie in het Kröller Müller museum. Bedenk eens wat je hier als school allemaal mee kan doen!

Naast het kunnen koppelen van studieoprachten en de kans voor de leraren om weer eens naar deze prachtige stukken te kunnen kijken is het voor de leerlingen een buitenkans om zelf door deze collectie heen te lopen. Kinderen raken hun grip op de kunst kwijt, is een titel die laatst in de krant stond. Samen kunnen we er in ieder geval voor zorgen dat dat met uw leerlingen niet zal gebeuren. 

CKVdag

Naast de prachtige tour door de collectie van van Gogh heeft CKVdag een nog veel breder aanbod voor middelbare scholen door heel Nederland. CKVdag heeft er voor gekozen om bijna heel het aanbod zowel fysiek als online aan te bieden. Omdat de tijd waarin we leven vraagt om aanpassingsvermogen en het fasiliteren van online mogelijkheden investeerd CKVdag hevig in dit onderdeel van educatie. 

Online workshops, net als de van Gogh tour, worden altijd volledig georganiseerd door CKVdag zelf. CKVdag begint met het ontwerpen en uitwerken van de workshop voor de school, realiseerd deze workshop en koppelt terug naar te school. Dit maakt het makkelijk voor de school om een selectie te maken van wat zij graag zien op hun school, binnen een aantal weken kan deze workshop al gegeven zijn. 

https://ckvdag.nl