Yvonne Sabrina
Image default
Financieel

De drie redenen die voor een daling in de Bitcoin koers zorgden

Op 3 september daalde de Bitcoin prijs met 7% in minder dan twee uur. Met als resultaat dat meer dan 100 miljoen dollar aan longs op 3 september werden verrekend. De grootste daling was voor BitMEX waar bijna 99 miljoen dollar aan longs werden verrekend.

Er zijn drie hoofd redenen die vermoedelijk voor de daling in de Bitcoin koers hebben gezorgd: een uitstroom van Mijners, de recente stijging van de dollar en een grote weerstand.

Exodus van Mijners

Mijners hebben in de afgelopen dagen een bovengemiddelde hoeveelheid aan Bitcoin naar beurzen gestuurd. Dit zorgde voor een daling in de Bitcoin koers door een influx van nieuwe coins.

Deze transacties indiceerden dat de mijnwerkers zich aan het voorbereiden zijn om hun Bitcoin portofolios te verkopen dit zorgde voor een verkoopdruk op de markt. Ki Young-Ju, de CEO van CryptoQuant, schreef:

“Mijnwerkers sturen regelmatig een bepaalde hoeveelheid BTC naar uitwisselingen, dus ze beschikken al een aanzienlijke kwantiteit BTC in de exchange. Wanneer ze kiezen om te verkopen, moeten ze vrij grote hoeveelheden aan BTC naar andere wallets verplaatsen en groot gedeelte van deze BTC gaan echter naar exchanges.”

Mijnwerkers representeren een van de groepen die de aanzienelijke druk kunnen zetten op de Bicoin prijs, de andere groep zijn beurzen. Dus als mijners hun voorraad beginnen te verkopen voor wat voor reden dan ook dan zorgt dit voor een grote druk op de Bitcoin koers.

Dollar gaat omhoog

In de afgelopen drie dagen is de Amerikaanse dollar sterk gestegen ten opzichte van andere reservevaluta’s. De Amerikaanse dollar heeft een bijzonder sterk momentum laten zien vergeleken met de euro.

 

De Euro is te duur geworden waarschuwt De Europese Centrale Bank (ECB). De raadgeving van de ECB schudde de marktkoersen, met als gevolg dat een euro-sell-off ontstond omdat investeerders bang waren dat er beperkingen zouden worden opgelegd.

Toen de Amerikaanse dollar begon te stijgen vanuit het meerjarige ondersteuningsgebied, daalden zowel Bitcoin als goud sterk.

De toekomst van de Bitcoin koers

Handelaren verwachten dat in de komende dagen een stijging tot $ 11.200. Een daling bij 11.200 dollar zal bevestigen dat er hier een weerstandsgebied is , mocht de prijs toch dit weerstandsgebied doorbreken dan wordt er een ernstige stijging verwacht

Michael van de Poppe, fulltime handelaar aan de Amsterdamse Beurs, zei:

“De storing vond plaats en we bereikten het volgende niveau. Dit was ook een harde klap voor mijn portofolio, maar ik ga niet huilen in een hoek. Ik verwacht dat bitcoin snel weer zal herstellen tot 11.200 dollar met alts die ook een bounce maken. Echter, $ 11.200 is cruciale drempel.”

https://www.cryptobenelux.com/bitcoin-koers/