Yvonne Sabrina
Image default
Gezondheid

Hoe vind je het beste massagekussen?

 

In COVID 19 tijd zijn massagekussens populairder dan ooit geworden. De hoofdreden is natuurlijk dat mensen sociale contacten in deze rare tijden zoveel mogelijk willen vermijden. In plaats van het bezoeken van een massagesalon kopen mensen nu een shiatsu kussen. Nu is de grote vraag:  waar moet je op letten bij het kopen van een massagekussens die het beste past bij jouw wensen. Na het lezen van dit artikel weet je precies waarop je moet letten. Voor nog meer gedetailleerde verwijzen we je graag naar de website ontspanthuis.nl. Op deze website vindt je heel veel handige informatie over de verschillende massage apparaten. 

Op welke functionaliteiten moet je op letten bij het kopen van een shiatsu kussen?

Wanneer je van plan bent om een massagekussen te kopen is het eerst belangrijk om jezelf de vraag te stellen of je een volledige lichaamsmassage wilt of niet. De grotere massagekussens plaats je op de bank of de stoel. Deze massagekussen masseren dus je gehele rug, nek, zitvlak en bovenbenen. Met een klein massagekussen masseer je alleen 1 specifiek lichaamsdeel. Het grote voordeel is natuurlijk dat je veel gerichter je spieren kan masseren. Daarnaast weegt een klein kussen veel minder en kan je het dus veel gemakkelijker naar je werk of op vakantie meenemen. 

Bij het kopen een massagekussen is het ook belangrijk welke type massages het apparaat kan geven. De goedkopere apparaten geven vaak alleen een vibratie massage. Het is een hele relaxte massage maar de spieren in het diepere weefsel worden niet goed gemasseerd. Wanneer je last hebt van hevige spierpijn dan is het belangrijk dat de spieren in het diepere weefsel ook goed worden gemasseerd. In dat geval raden wij een massagekussen aan die shiatsu massages kan geven. 

Wij raden ook een massagekussen aan die over een infrarood warmtefunctie beschikt. Het geeft een heerlijk relaxt gevoel vooral tijdens de koude winterdagen. Door de warmte worden je spieren opgewarmd en dus sneller losgemaakt. 

Wij hopen dat je met deze informatie goed kan bepalen welke massagekussen het beste bij jouw past.