Yvonne Sabrina
Image default
Bedrijven

Een goede planning maken

Wilt u toch rust en ruimte aan de agenda toevoegen? Meer overzicht, duidelijkheid en vertrouwen zodat u uw dromen kunt realiseren? Plan dan.

Wat zijn de goede plannen?

Een plan dat bij u past, kan u echt helpen uw wensen te realiseren. Een tijdschema dat u kan helpen het werk dat u nodig heeft daadwerkelijk af te ronden. Stel een schema op zodat u geen tijd verspilt aan dingen die u niet helpen het echte werk te bereiken. Een tijdschema kan u helpen bij het doen van belangrijke dingen. Stap voor stap bereiken wat u wilt bereiken, uw wensen realiseren en uw dromen realiseren. Een urenadministratie is dan heel handig.

Maak een tijdschema

Begin met het maken van een tijdschema. Pak gewoon een vel papier, een Excel-sheet, je agenda of een applicatie voor je: gebruik de tool die bij je past en maak een planning. Begin met het jaarplan. Noteer bijvoorbeeld uw vakantie, meditatie, lichaamsbeweging, date met uw partner en wanneer u klanten kunt bedienen. Creëer een gevoel van duidelijkheid voor jezelf. Je leert het door te doen, want door een plan te maken, zie je problemen al op voorhand. Het hoeft niet heel precies te zijn, maar om te bepalen hoe u uw dag plant dient u wel enige inzichten te hebben.

2. Doe één ding tegelijk

Wat wilt u de komende maanden bereiken? Plan alleen activiteiten die nodig zijn om dit doel te bereiken. Dit geeft duidelijkheid. Hiervoor moet u keuzes maken, meer kunt u niet doen. Wilt u bijvoorbeeld het bedrijf op de rails krijgen? Wilt u meer tijd doorbrengen met uw partner? Wilt u meer ruimte voor uw kinderen hebben? Wilt u nog steeds uw gezondheid verbeteren? Maak een keuze.

3. Plan eerst uw privébedrijf

Werk en privé kwamen snel in elkaar over. Daarom is het belangrijk om eerst uw persoonlijke zaken te plannen. Blijf weg van je werk en creëer stilte. Maak tijd voor jezelf, beweging, groei, rust, familie en vrienden. Regel dat maar. Want als het niet binnen de reikwijdte van uw plan valt, zult u het niet doen. Op deze manier kunt u de tijd van uzelf en anderen kennen. Dan plan je je werk.

 

https://keeping.nl/urenadministratie