Yvonne Sabrina
Image default
Bedrijven

Zindelijkheidstraining

Jonge honden moeten nog leren wanneer ze wel en niet mogen plassen en poepen. Je leert de hond buiten te poepen en te plassen. Sommige mensen willen hun honden ook leren plassen op specifieke plaatsen, zoals langs de kant van de weg of in het hondentoilet.

Hoelang kan je wachten met uitlaten?

Uit meerdere onderzoeken is gebleken dat een puppy om en om een uur, per leeftijdsmaand, zijn plas kan ophouden. Dus als een puppy pas twee maanden oud is dien je om de twee uur even naar buiten te gaan. Voor volwassen honden wordt er aangeraden om rond de 4 of 5 uur de hond naar buiten te laten.

Observeren is leren

Observeer je hond goed als hij wakker is en let op zijn lichaamstaal. Lichaamstaal is heel belangrijk aangezien honden niet anders kunnen communiceren. Er zijn een aantal dingen waaraan je kunt zien dat een hond moet plassen, zoals onrustig rondlopen en snuffelen. Puppy’s hebben soms nog niet de capaciteit om met plassen alles eruit te plassen, waardoor ze thuis alsnog een klein plasje moeten doen. Het kan ook voorkomen dat ze uit blijdschap een plasje moeten doen. Hier kunnen ze echter niets aan doen.

Uitlaat rondjes

Je weet zelf ongeveer wel wanneer jouw hond moet plassen. Als de puppy nog jong is slapen ze heel erg veel. Het is aan te beleven dat er na elk dutje even gewandeld wordt. Na elke maaltijd is het ook verstandig om de hond uit te laten. Heeft de puppy zin om te spelen? Wacht hier dan even mee tot na het wandelen, laat de hond even snuffelen en plassen en beloon hem uiteindelijk door met hem te spelen of met wat lekkers

Zindelijk

Met het zindelijk maken met je positief en consistent zijn naar je puppy toe.. Door de puppy aan te moedigen en positief te blijven zal het sneller succesvol verlopen. Hiervoor moet je de puppy volledig de mogelijkheid geven om het goed te doen. In het begin betekent dit dus dat je gewoon veel moet gaan wandelen. Door de hond te belonen voor dingen die hij goed doet wordt leren een feestje voor hem en zal het al snel goed gaan. Als het echt niet goed lukt, hebben ze in het dierenziekenhuis altijd nog wel wat tips waardoor het zeker zal lukken.

https://www.dierenziekenhuiseindhoven.nl/huisdierendokter/