Yvonne Sabrina
Computers / Internet / Searching

Een unieke uitstraling door een rieten dak

Veel mensen die tegenwoordig een huis bouwen kiezen ervoor om rieten daken te gebruiken. Rieten daken geven een warme en unieke uitstraling aan de huizen van tegenwoordig en wordt ook steeds populairder. Vroeger waren rieten daken overal te zien, met de jaren mee werd dit steeds minderen. We zagen steeds meer pannendaken tevoorschijn komen. Rietendaken zijn tegenwoordig dus vrij uniek.

Vroeger werd alleen met Hollands riet gedekt. Tegenwoordig wordt 60% van het riet geïmporteerd. De reden hiervan is dat er niet genoeg Hollands riet is om de daken te bedekken. De vraag is dus groter dan het aanbod. Vaak wordt er gezegd dat rieten daken goed isoleren, wanneer een rieten dak op een dichte kapconstructie ligt zal dit goed isoleren. Dit is omdat de wind niet door dit dak kan blazen . De isolatiewaarde van een rieten dak op een dichte kapconstructie ligt even hoog als die van een volledig geïsoleerd pannen dak. Rietendaken hebben wel jaarlijkse onderhoudt nodig. Met de jaren mee verkleurt het rieten dak maar hier is niets aan te doen.  Het is wel van belang om de dak goed te onderhouden. Dit zorgt er voor dat de kleur langer mooi blijft en dat het dak levenslang mee kan gaan.  Als er een regenbui is, zal het dak langer nat blijven. Riet kan slecht tegen vocht en kan sneller wegrotten wanneer de dichte laag mos en algen niet wordt weggehaald.

Het maken van een goede rieten dak met een zo hoog als mogelijke potentiële levensduur vereist niet alleen kennis en vaardigheid van de rietdekker, maar ook voldoende kennis van de architecte. Rietdekkersbedrijf Van den Berg rietdekkers zorgt ervoor dat uw rietendaken op een professionele manier worden gezet. Ze beschikken over de juiste kennis en voldoende materiaal. Het bedrijf staat u graag te woord voor meer informatie, u kunt ook eens de website bekijken. www.rietwerk.nl

http://www.rietwerk.nl/