Yvonne Sabrina
Computers / Internet / Searching

Het veranderende schoonheidsideaal

Als er iets veranderlijk is, zijn het wel schoonheidsidealen. Elke tijd kent zijn eigen schoonheidsidealen. In de renaissance bijvoorbeeld, werden ronde vormen gezien als mooi en welvarend. Terwijl het in de jaren ’90 van de vorige eeuw niet slank genoeg kon zijn. Een wereld van verschil dus.

Schoonheid is belangrijk en is dat ook altijd geweest. Door de eeuwen heen wordt schoonheid geassocieerd met het goede, terwijl onaantrekkelijkheid juist gerelateerd werd aan het kwade. Een goed voorbeeld zijn heksen. Ze staan vaak niet voor het goede, dus worden ze afgebeeld met lelijke kenmerken en nare persoonlijkheden. Het is dus altijd al een soort norm geweest in de samenleving. En omdat de meeste mensen zich nou eenmaal gedragen naar de normen in de samenleving streven we allemaal al heel lang naar deze schoonheidsidealen. Schoonheid zorgt al sinds mensenheugenis voor voordelen in de maatschappij en bij het vergroten van de partnerkeuze.

Tegenwoordig zijn er veel mensen die kiezen voor een behandeling of operatie als ze ergens niet tevreden. Dat was vroeger veel minder gangbaar. De plastische chirurgie heeft zich enorm ontwikkeld de laatste jaren en bijna alles is wel te doen. Van kleine ingrepen als rimpelbehandeling tot intensieve operaties als het wegzuigen van vet rond de buik. Alles is wel mogelijk.

Zo ook een borstvergroting. Nou kijken veel mensen daar niet heel positief tegen aan, maar feit is dat veel vrouwen niet tevreden zijn met hun borsten. Of dit nou de vorm is of de grootte ervan, er kan veel worden gedaan met een borstvergroting. De negatieve verhalen komen weleens in de media, maar dat zijn dan geen goede klinieken. Als u een dergelijke operatie wilt laten doen gaat u natuurlijk op zoek naar de beste kliniek voor borstvergroting. U wilt wel zeker weten dat het goed gaat. Faceland is zo’n gespecialiseerde kliniek met een hoge klanttevredenheid.

http://www.faceland.nl