Yvonne Sabrina
Image default
Bedrijven

Rvs persen om je afval te reduceren

Al dat afval hoopt zich steeds maar op en het kost je een vermogen om elke keer het afval te moeten wegvoeren. Naast dat het afval iedere keer weggevoerd moet worden, moet je ook iedere keer de afvalcontainer legen en zorgen dat je weer een lege container overhoudt voor de volgende lading afval. Vooral in cateringbedrijven, op kantoren en in de bouw is het fijn wanneer het afval gereduceerd kan worden. Als je gebruik maakt van een rvs pers wordt je afval met maar liefst 50% verkleind. 

Rvs persen scheelt je geld

Als je in een bedrijf werkt waar veel afval wordt weggegooid, weet je dat het afval ook regelmatig moet worden geleegd. Het kan zorgen voor een ergernis, maar het kost ook erg veel geld. Het afval moet namelijk weggevoerd worden via een transport en de vuilnisman moet vaker langs komen. Wanneer je gebruik maakt van een rvs per heb je veel minder afval, waardoor de kosten voor afval ook een stuk lager kunnen worden. Dit scheelt enorm in de kostenpost van een bedrijf. 

Hoe werken rvs persen?

Een rvs pers wordt geplaatst in een bedrijf of horecazaak. Er zijn verschillende rvs persen beschikbaar en je wordt geadviseerd welke rvs pers het beste voor jou geschikt is. Dit is namelijk afhankelijk van het materiaal dat geperst moet worden. Moet je veel etenswaren persen heb je weer andere rvs persen nodig dan wanneer je, zwaarder karton moet gaan persen. Aan de hand van jouw situatie wordt er dan een rvs pers gekozen en geplaatst in de ruimte waar jij hem dient te hebben. De rvs persen maken het afval kleiner en persen het vervolgens in een plastic zak. Wanneer de zak vol zit geeft de rvs pers een seintje en kun je de zak eruit halen. Dan ben je al klaar met rvs persen.