Yvonne Sabrina
Image default
Electronica en Computers

Wat is een smartwatch voor kinderen?

Als je het woord ‘smartwatch’ hoort, heeft iedereen wel gelijk een idee van wat het is. Een smartwatch is een digitaal horloge waarmee je meer kan dan alleen klokkijken. Hierin verschilt het per merk welke functionaliteiten er bij de smartwatch horen. Er zijn zelfs speciale smartwatches voor kinderen.

 

Wat doet een kindersmartwatch?

Kinderen dragen een smartwatch om de pols als zij bijvoorbeeld buiten gaan spelen of naar school gaan. Een groot voordeel van een kinder smartwatch is dat er een ingebouwde GPS-functie in zit. Hierdoor kunnen ouders online of via een app zien waar hun kind is. Perfect dus voor als uw kind nog geen mobiele telefoon heeft, maar u toch altijd weet waar uw kind aan het spelen is en weer waar hij/zij is als hij te laat thuis komt. Daarnaast is het ook mogelijk om met de smartwatch te bellen, zodat jullie een gesprek met elkaar kunnen voeren.

 

Functies smartwatch voor kinderen

Iedere smartwatch voor kids heeft haar eigen functionaliteiten, maar dit zijn de voornaamste functies:

  • GPS track en trace
  • Zones instellen
  • Belfunctie
  • SOS-knop

De smartwatch van Spotter is de bekendste kindersmartwatch  in Nederland. Veel ouders maken hier al gebruik van.

 

De werking

De smartwatch is voorzien van GPS waarmee het horloge locaties bepaald. Via de interne SIM-kaart wordt de locatie verzonden naar uw eigen online account en app, waar u de actuele locatie kunt zien. Bovendien is het mogelijk om zones in te stellen, zodat u een melding krijgt wanneer de smartwatch van uw kind de zone betreedt of verlaat.

 

Afmetingen

De afmetingen van kindersmartwatches verschillen per merk. De smartwatch van Spotter is heel compact en speciaal ontwikkeld voor de kinderpols. Zo is het horloge slechts 4,5 cm groot en weegt 44 gram. De Spotter kindersmartwatch is de smartwatch voor ieder kind.

https://www.spottergps.com/kinder-smartwatch-2/