Yvonne Sabrina
Image default
Bedrijven

Zet die meldingen nu gewoon uit

We zitten met zijn alle de helen dag lekker naar dat rechthoekige zwarte beeldscherm te kijken. Soms wordt er gelachen, soms maakt het je boos en misschien soms wel verdrietig om bepaalde dingen te zien. Toch zitten we met zijn alle meerdere uren per dag te kijken naar dat schermpje en het gaat ook nooit vervelen. Dit is een bewuste truc die zowel de fabrikanten als de grote techbedrijven met ons uithalen. Hoe langer jij namelijk op je telefoon zit, de groter is de kans de jij reclames kunt zien en overgaat tot een aankoop.

Verdienmodel

Denk maar eens bijvoorbeeld aan Facebook ze blijven je berichten laten en elke keer kijk je weer langer en opnieuw om te kijken of je niets hebt gemist. Dit zorgt ervoor dat zij jou ook weer steeds meer advertenties kunnen laten zien waardoor zij uiteindelijk weer meer verdienen. En die grappige memes die tussendoor staan zijn eigenlijk gewoon een leuke opvulling. Toch draagt deze opvulling juist bij aan het verdienmodel van Facebook. Doordat je namelijk getagd wordt onder zo’n meme, open jij jouw Facebook om te kijken persoon je nu weer getagd heeft. Bovendien wil je natuurlijk ook weten onder welk grappig en humoristisch bericht je nu weer getagd bent. Er is maar een manier om daar achter te komen en dat is kijken. En dat is dan ook precies het moment waar Facebook hun geldt gaat verdienen. Jij opent namelijk de pagina via de app of via de website en kijkt vervolgens bij je berichten of je tijdlijn waar het desbetreffende bericht staat. Als je dit dan doet via de tijdlijn dan scroll je tegelijker tijd langs een aantal gesponsorde berichten. Elke keer dat jij zo’n bericht ziet rammelt bij Facebook de kassa. Want elke keer dat jij de reclame ziet geldt dat als een view. Facebook krijgt betaald per view. Zie jij dus 5 gesponsorde berichten dan telt dat dus als 5 views.

Meldingen

Dus zet gewoon de meldingen van Facebook op je Sony Xperia L4 uit en geniet van je dag. Die meldingen op je Sony Xperia L4 zorgen ervoor dat jij wilt weten wij dat heeft gedaan terwijl er eigenlijk helemaal geen behoefte was om op Facebook te kijken.

https://www.telefoonhoesje.nl/Sony-Xperia-L4-Hoesjes