Leerverf gebruiken in 3 stappen

Als je een item van leer koopt, zoals een bank, een jas of schoenen, dan hoop je natuurlijk altijd dat het lang mee zal gaan, vooral als je er veel geld voor neergelegd. Ondanks dat leer een materiaal is dat lang goed kan blijven, gaat het op den duur vanzelf slijten. Je kunt je daar natuurlijk bij neerleggen en na een tijdje een nieuwe bank, jas of paar schoenen kopen, maar dat is niet nodig! Je kunt namelijk ook je leer verven door gebruik te maken van leerverf. Je kunt bijvoorbeeld angelus leerverf kopen bij Leerverfshop.nl, daar verkopen ze veel verschillende soorten leerverf, dus er zit altijd wel iets voor je bij. In dit artikel laten we zien hoe je in drie simpele stappen het leer kunt verven!

 

Stap 1: Reinigen

Of je nu een bank, jas of paar schoenen gaat verven, er zit vast viezigheid op. Een bank wordt er niet schoner van als je er elke dag op zit, je jas heeft waarschijnlijk al veel weersomstandigheden doorstaan en schoenen zijn eigenlijk meestal een beetje vies. Zorg dus dat je het leer grondig reinigt. Het is belangrijk dat je dit voorzichtig doet, want je wilt niet het leer beschadigen. Bij sommige soorten leer, zoals lakleer kun je het leer eerst schuren met een dun schuurpapiertje. Dit zorgt ervoor dat de verf beter aan het materiaal kan hechten en goed zal blijven zitten.

Stap 2: Verfkleur aanbrengen

Vervolgens zorg je dat je eerst de verf goed roert en daarna kun je het gaan aanbrengen. Het is belangrijk dat je het in dunne lagen aanbrengt, maar laat het wel steeds goed drogen tussen de lagen door! Anders kan het gaan klonteren of rimpelen.

 

Stap 3: Bescherming aanbrengen

Als alle lagen verf goed gedroogd zijn, dan kun je voor de bescherming nog een acryllaag aanbrengen. Hierdoor blijft de verf mooier en langer op het leer zitten.