Yvonne Sabrina
Image default
Computers / Internet / Searching

Knutselen met de kids

Door corona heeft het kabinet besloten dat alles scholen per direct dicht zijn. Ook de basisscholen zijn dicht. Als ouder zijnde zit je dus thuis opgeschoten met je kinderen. Je moet niet alleen je werk doen, maar je moet ook nog eens je kinderen verzorgen, les aan ze geven en ze ook nog een vermaken. Het laatste kan erg lastig zijn omdat je ook eens wat tijd voor jezelf wilt. Om je kids toch even lekker kunnen te vermaken hebben wij een blog voor je geschreven waarin we je enkele tips geven wat je kinderen kunnen knutselen. Met deze ideeën zijn ze waarschijnlijk uren bezig en kan jij even lekker relaxen.

Voertuigen

Het maken van voertuigen is een proces waarbij veel creativiteit en fantasie komt kijken. Gelukkig zijn kinderen fantasierijk dus is deze klus uitermate geschikt voor ze. Het maken van een speel vliegtuigje kan gemakkelijk gedaan worden door middel van een standaard pakket die je in de speelgoed winkel kan kopen. Als je erg creatief bent als ouder kan je ook een vliegtuig in elkaar schroeven die gemaakt is met stoelhoeken.

Een ander leuk idee is het maken van een speelgoedtrein. Een speelgoedtrein is een voertuig waar kinderen graag mee spelen. Het maken van een locomotief met wagonnetjes kost wat meer tijd dan een simpel vliegtuigje. Je kan er voor kiezen om dit zelf te doen maar je kan je kinderen ook een handboek geven waaruit ze tekeningen overnemen en het zelf maken.

Snoepautomaat

Bij het maken van een snoepautomaat komt er wat meer kijken dan alleen een schaar en wat papier. Een zelfgemaakte snoepautomaat klinkt lastig te maken maar is vrij gemakkelijk. Wat je er voor nodig hebt is onder andere papier, hout, een stift en woodies schroeven.  Kinderen zijn dol op snoep. Het maken van een eigen snoepautomaat vinden ze dan natuurlijk harstikke leuk.

https://www.bnvtools.nl/