Yvonne Sabrina
Computers / Internet / Searching

Ongewone wetten in de wereld

In dit artikel bespreken we enkele ongewone wetten die anno 2018 nog steeds gelden in de wereld. Je zult merken dat deze wetten heel anders zijn dan de Nederlandse wetten van het arbeidsrecht en het familierecht. Het is belangrijk je bewust te zijn van deze wetten, want als je ze overtreedt, ben je het haasje. In dat geval kan zelfs de beste advocaat Naaldwijk je niet helpen.

 

Skydiven in Florida

Ben je getrouwd? Een vrouw? Hou je van skydiven? In Florida? Nee, dit is niet de vreemdste internet dating vragenlijst – het is voor je eigen bestwil. In Florida is het illegaal voor een getrouwde vrouw om op een zondag te gaan parachutespringen. Het overtreden van de wet kan leiden tot boetes, arrestaties en een gevangenisstraf. Beschouw dit dus als een waarschuwing.

 

Zandkastelen in Eraclea

Strandgangers in Ereclea, Italië mogen naar hartenlust zwemmen, maar als ze een kind met een emmer en schepje en een zweem verbeeldingskracht in hun ogen zien, moeten ze het onmiddellijk uit zijn handen slaan. Zandkastelen bouwen is illegaal in de stad. Het lijkt heel onschuldig, maar ik zou toch maar m’n kinderen in de gaten houden in Ereclea.

 

Zalm in Engeland

Het is in Engeland verboden om een zalm “achterdochtig” vast te houden, dankzij de Salmon Act van 1986. Hoewel de verklaring zelf duidelijk is, laat het zoveel vragen onbeantwoord. Is het mogelijk om een zalm niet-achterdochtig vast te houden? Maakt het uit of de zalm eten of een huisdier is? En wat is het duidelijk vermakelijke achtergrondverhaal?

 

Sterven in het Engelse parlement

Droom je ervan om parlementariër te zijn in Engeland? Ik hoop dat je gezondheid geweldig is. Er is in Engeland een wet die mensen verbiedt te sterven in het parlement. Waarom is deze wet precies ontstaan en hoe ze deze willen afdwingen is ook onduidelijk.