Welk racket moet je kiezen

Als je begint met tennis moet je een racket kiezen waar je mee gaat spelen. Als beginner is het belangrijk om racket te kiezen waar je makkelijk mee kunt tennissen. Later als je wat meer techniek hebt kun je een racket kiezen wat bij jouw speelstijl past. Er zijn een aantal factoren waar je op moet letten bij het kiezen van een racket.

Zo moet je kijken hoe lang het racket is. Als je het racket vasthoudt naast je lichaam zou het puntje jouw enkel aan moeten raken. Dan is het de perfecte lengte. Het racketblad kan groot of klein zijn. Hoe lang en breed het racket is merk je ook aan de manier je de ballen terug slaat. Het  gewicht is ook van belang. Voor beginners en kinderen is een licht blad beter. Een zwaarder blad betekent dat je harder en meer gecontroleerd kun spelen. De gripmaat is erg belangrijk. Dit ligt echt aan de grootte van je handen en wat je fijn vindt als je het racket vasthoudt. Een dunner grip kun je wel dikker maken met een extra gripje. De snaren zijn ook belangrijk. Bij sommige snaren kun je meer effect geven. Een tennisracket head met grove snaren zijn erg goed voor spelers die veel effect aan een bal willen geven. Als je langer speelt, en vooral wedstrijden gaat spelen is het handig om meerdere rackets te hebben. Als de snaren breken tijdens een wedstrijd moet je snel een ander racket kunnen pakken. Wil je dus tennisrackets kopen? Neem er dan twee van als je wedstrijden speelt. Als beginner die alleen traint is dit niet per se nodig.

 

Verder moet je ook schoenen uit gaan kiezen. Je moet eerst weten waar je op gaat spelen. Welke ondergrond heeft jouw tennis club? Je kunt het beste een schoen nemen die op meerdere ondergronden gebruikt kan worden.

https://www.kctennis.nl/