Yvonne Sabrina
Image default
Computers / Internet / Searching

Witte tanden onderhouden

Het goed onderhouden van je gebit speelt een belangrijke rol in je eigen gezondheid. Veel tandartsen geven aan standaard 2 keer per dag je tanden te poetsen om zo enige gaatjes te voorkomen. Met gaatjes bedoelen ze bruine vlekken op je tanden wat na een tijdje erg pijn kan doen. Dus het is zeker een aanrader om her advies van de tandarts goed op te volgen, twee maal naar de tandarts gaan voor controle en je gebit goed te onderhouden om witte tanden te krijgen. In dit artikel staan een aantal tips om je tanden goed te onderhouden.

 

Allereerst is het belangrijk om niet na het eten te gaan tanden[petsen. Zo is de tandglazuur erg gevoel na het eten waardoor je tanden makkelijk te irriteren vallen. Het is daarom een aanrader om minimaal 30 minuten te wachten tussen het eten en tandenpoetsen

 

Ten tweede moet je minimaal twee keer per dag tandenpoetsen. Wat ik hierboven ook heb geattendeerd. Met minimaal twee keer tanden poetsen, verwijder je al het gemaakte tandplak , bacteriën en andere schadelijke stoffen oor de tanden. Daarmee kijkend moet je wel twee keer goed poetsen. Zo is heet belangrijk om de gouden regel; twee minuten aan te houden als je tanden poetst. Doe je dit niet heb je een grote kan dat je glazuur wordt aangetast en gele tanden kan oplopen. Een aanrader is het gebruiken van een elektrische tandenborstel aangezien deze een betere beweging op de tand maakt om optimaal het tandplak te verwijderen. Kortom poets met een elektrische tandenborstel twee keer op een dag, twee minuten lang, eenmaal als je wakker wordt in de ochtend en voordat je gaat slapen.

 

Tot slot is het en aanrader om minder te snoepen, koffie te drinken, niet te gaan roken of alcohol te gaan drinken. Al deze producten hebben namelijk een negatief effect op je glazuur waardoor je tanden geel worden.

https://witgebitnederland.nl/